Search
Close this search box.

Նշվել է այն ըմպելիքը, որն ի զորու է կանխելու քաղցկեղը

Կոճապղպեղի թեյն ունի հզոր բուժիչ հատկություններ, որոնք կարող են օգնել իջեցնելու խոլեստերինի մակարդակը, նվազեցնելու քաղցկեղի ռիսկը և թեթևացնելու հոդացավերը: Այս մասին գրում է Express- ը:

Բազմաթիվ ուսումնասիրությունների արդյունքում պարզվել է, որ կոճապղպեղն ունի հակաքաղցկեղային հատկություններ շնորհիվ գինգերոլ նյութի, որը գտնվում է բույսի արմատում: Ըստ գիտնականների ՝ կոճապղպեղը կրկնակի օգտակար է դառնում կանաչ թեյի հետ:

Փորձերից մեկը ցույց է տվել, որ երկու գրամ կոճապղպեղի էքստրակտ օգտագործած 30 մարդու մոտ զգալիորեն նվազում է աղիների քաղցկեղի ռիսկը օրգանի վրա այս բույսի օգտակար ազդեցության շնորհիվ:

Կոճապղպեղն օգնում է վերահսկել զարկերակային բարձր ճնշումը սալիցիլատի առկայության շնորհիվ:

Բույսը նաև օգտագործվում է որպես բնական միջոց՝ ցավը թեթևացնելու և իմունային համակարգն ամրապնդելու համար: Սա, իր հերթին, թույլ է տալիս օրգանիզմին ավելի արդյունավետ պայքարելու հիվանդությունների դեմ՝`սկսած վարակներից մինչև մարսողական խանգարումներ:

Կոճապղպեղի թեյը կարող է օգնել առողջ պահել ձեր ատամները և պաշտպանել բակտերիաներից, որոնք առաջացնում են գինգիվիտ և պարոդոնտիտ:

Այս բույսի մեջ պարունակվող գինգերոլը նպաստում է երկարակեցությանը ՝ պայքարելով ծերացման պատճառ հանդիսացող «բջջային սթրեսի» դեմ:

Բացի այդ, կոճապղպեղն օգնում է մարսողությանը, բայց այս բույսով թեյի չափից շատ օգտագործումը կարող է հանգեցնել այրոցի ու փորլուծության: